Tuesday, November 16, 2010

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ г.ТАДИЋУ и ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ СРБИЈЕ г.ЦВЕТКОВИЋУ / Nov. 15, 2010 Belgrade, Serbia

Boris Tadic, President of Serbia

Mirko Cvetkovic, Prime Minister of Serbia


ПОШТОВАНИ ГОСПОДИНЕ ПРЕДСЕДНИЧЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ
г.ТАДИЋУ,
ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ СРБИЈЕ
г.ЦВЕТКОВИЋУ

Обраћамо вам се у име Српскога либералнога савета и Удружења политичких затвореника са следећом молбом,да утичете да се положај припадника Покрета Југословенске војске у отаџбини и самога покрета поправи и истински изједначи са „Партизанским покретом“.

Скупштина Србије је 12004.год долела закон о изједначавању покрета Јосипа Броза и покрета генерала Михаиловића, међутим то је до данашњега дана само „мртво слово на папиру“ јер до данашњега дана ништа није учинило да се ова два покрета стварно изједначе.

Да су ове тврдње тачне навешћемо неколико примера да се донети закон непоштује и да су ова два покрета неједнаки,па кренимо редом.

1. Док се за гроб вође „партизанскога покрета зна где му је гроб, који је постао и туристичка атракција, за место укопа генерала Михаиловића се то незна и ако је оформљена и комисија на највишем нивоу да се гроб пронађе а генералово тело сахрани како доликује његовим заслугама.

2. Рехабилитација генерала Михаиловића се отегла а сутско веће ради под притиском чланова СУБНОРА и разних организација које се противе тој рехабилитацији из чисто идеолошких побуда.

3. За протеклих шест година откако је закон изгласала скупштина Србије до сад ни један припадник „Равногорског покрета“ није добијо никакву надокнаду ни пензију а по уредби (на споменути закон) коју је Влада Србије донела имају право али опет припадници СУБНОРА коче.

4. Рехабилитација многих припадника покрета и синпатизера тог покрета одвија се јако споро и и неучинковито јер надлежне судије одуговлаче код сваке мало озбиљније рехабилитације страхујући од реакције „моћних не владиних организација“ и наравно СУБНОРА.

5. На јавноме сервису и телевизијама које имају јавну фреквенцију учестало је приказиванје филмова и серија које припаднике покрета ЈВУО приказују у нај негативнијем светлу па самим тим продубљују у јавности негативну слику о покрету генерала Михаиловића и о њему самом.


Поштовани г.председниче молимо вас да са вашим ауторитетом реагујете да се одлука Скупштина Србије од 2004.год. сроведе у дело а да наведени проблеми почну да се разрешавају,јер само поштовањем донетих закона Србија ће кренути бржим корацима ка ЕУ ,анестанак горе наведених проблема ће, Српско помирење ће бити реалност.


У Бгд. 15.11.2010. за Српски либерални савет

Ген.секретар А. Недић

Aleksandar Nedić
Srpski Liberalni Savet
Belgrade, Serbia
November 15, 2010

*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment