Wednesday, January 16, 2013

Захтев за пребацивање посмртних остатака припадника Југословенске војске који су преминули у емиграцији, а њихова родбина жели да их сахрани у Србији

СРПСКИ ЛИБЕРАЛНИ САВЕТ
УЗУН-МИРКОВА 3а
11 000 БЕОГРАД
meil: sls_seobe@hotmail.com


Српски либерални савет тражи од надлежних органа републике Србије да неправе сметње приликом подношења захтева за пребацивање посмртних остатака припадника Југословенске војске који су преминули у емиграцији, а њихова родбина жели да их сахрани у Србији.

Њихови гробови су расути од Перта до Ванкувера а њихова жеља да буду сахрањени у српској земљи неостварена. Можда је наступило време да се у Србију врате и њени „невољени синови“, макар и после земаљске смрти. Ради се о онима којима је држављанство одузето или им је ускраћено право да га по тадашњим прописима добију. Власт треба да покаже да је, ако већ не може да обезбеди да нас српска земља храни, кадра макар да обезбеди да прихвати кости свих њених синова и кћери.

Потсећамо да је Српска либерална странка (тад) а сад Српски либерални савет сад поднео захтев и за повраћај посмртних остатака краља Петра другог Карађорђевића и краљице Мајке, али до сад поспоменутим захтевима ни једна влада није одговорила.


У Београду 16.1.2013.год.
Српски либерални савет
January 16, 2013


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment