Saturday, January 05, 2013

БОЖИЋНА И НОВОГОДИШЊА ПОРУКА ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА II ГРАЂАНИМА КОЈИ СЛАВЕ БОЖИЋ И НОВУ ГОДИНУ ПО ЈУЛИЈАНСКОМ КАЛЕНДАРУ / Београд, 4. јануар 2013

 
 
Београд, 4. јануар 2013. - Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар II упутио је грађанима Србије који Божић славе по Јулијанском календару следећу Божићну и Новогодишњу поруку.
 
Поштовани грађани Србије,
 
2012. је била веома тешка година за Србију, иако је испунила све своје међународне обавезе. Још увек није званично затражено да Србија призна Косово, али јој је наложено да са њим нормализује добросуседске односе. Наш народ који тамо живи је изложен великом притиску. То се све дешавало у 2012. години која је стогодишњица Првог балканског рата којим је мој прадеда Краљ Петар Први испунио Косовски завет и после пет векова ослободио српски Јерусалим. И тада, пре 100 година Србија је тражила свој пут између великих сила које јој нису увек биле наклоњене, али је имала своје националне циљеве, своју стратегију, и своје начине како да их оствари. Неки кажу да историја не сме да буде терет за пут у будућност, и ја се са тиме слажим, али историја мора да нам буде наук, из ње морамо да учимо да не бисмо правили исте грешке.
 
Економија је такође област у којој смо проживели још једну тешку годину, и то не само ми, већ читав свет. Ипак, потребни су много енергичнији потези, потребно је да се сруше још многобројне бирократске баријере како би пословна клима у Србији постала добра за наше привреднике и пожељна за стране инвеститоре.
 
Изузетно сам поносан што је година на измаку донела више светски значајних резултата. Наши млади математичари су поново побеђивали на светским такмичањима, као и наши спортисти који су донели медаље са Олимпијских игара. Победници су ту, међу нама. Сви ови резултати и достигнућа потврђују да је Србија земља са много талената и великим потенцијалима.
 
Управо због тога треба сви да се ујединимо и градимо стабилно и просперитетно друштво, за добробит наше отаџбине, својих породица и свих грађана Србије, без обзира на њихово порекло или верско опредељење.
 
Моја породица ми се придружује у најбољим жељама свим грађанима Србије за срећну и берићетну Нову 2013. годину.
 
Срећан вам Божић,
 
Христос се роди!
 
Александар
 
 
 
 
*****
 
If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com
 
 
*****
 

No comments:

Post a Comment