Monday, January 21, 2013

Mора се рећи и показати једно велико СТОП! Драга моја браћо и сестре равногорци... / др Милош Лојовић January 2013


др Милош Лојовић

Сматрајте ово писаније као апсолутно тачано и непристрастан извештај из Отаџбине. Сва ова дешавања у овом тешком тренутку за Отаџбину, захтевају хитну и конкретну акцију, све ради очувања идеје Равногорства, напаћеног Српства и успомена на све наше изгинуле мртве! Ово је кап која је прелила чашу жучи! Са највиших инстанци, из Покрета, емиграције и од највиђенијих људи, оданих идеји Равногорства и Краљу и Отаџбини, мора се рећи и показати једно велико СТОП!

Сматрам да сам компентентан да ово пишем и захтевам, зато што сам ничим укаљан, чист као суза, а и моја генетика... ми не дозвољава да ову бруку и издајство гледам мирно. Да сваком буде јасно да сам унук погинулог команданта чете у Гатачкој бригади Невесињског корпуса ЈВУО, из чије је породице 54. страдалих од злочиначке, бандитске, црвене руке. Мајчину страну, мученике Поповиће и капетана Милорада Поповића није потребно посебно спомињати. То ми све даје легитимитет и апсолутно право да реагујем и захтевам хитну акцију у циљу очувања и опстанка наше свете Идеје!

Желим да се зна да ме функција, титула и команда апсолутно не интересују, ту сам зато што је драги Бог тако хтео, судбина наместила а време потрефило. Тренутно сам вд.преседник Северне области и подпредседник Равногорског покрета. Све што радим, радим из љубави и убеђења, новац ме не интересује, никада нисам узео ни динара ни долара, нити би то икада урадио (читај, рука би ми се осушила), само сам давао и помагао. Понављам изричито, апсолутно ми је небитно све то, ту сам зато што осећам, поштујем и једино ту припадам! Равногорском и четничком покрету и Српству, исто као и сви моји мртви! За разлику од многих служио сам војску и био на ратишту као добровољац и тиме се поносим. Љут сам као вук, жељан акције и ове срамотне ствари више не могу гледати!Моје срце крвари и душа ме боли због свега.

На место где сам сада, дошао сам да помогнем. Затекао сам добре људе, праве Равногорце, али и хаос, хајдучију, алкохолизам и сва друга могућа психијатријска обољења. Не знам сам ни одакле да почнем, има толико тога... Почињем да заводим ред, колико је у мојој надлежности, овлаштењу и могућностима. Увек сам гледао да не погрешим и да се не огрешим, да Светосавски опростим, пружим руку помирења и опроста, дам другу шансу. Међутим са багром се не може лепо. УДБА ради и даље. Никада није ни престала да ровари и делује противу наших националних интереса. Сходно томе, требате знати да пуздано знам да има убачених елемената који свесно раде против нас... Превише је необразованих, политички и идеолошки неписмених људи, па и болесника, којима је заиста потребна лекарска помоћ и хоспитализација. Превише је срамотне сценографије из Булајићевих идеолошких филмова, коју су на жалост појединци и групице прихватили. Све наравно зато што појма немају о части, имену устаника и четника, о Чичи, ЈВУО и Равногорској идеји и муки. Вероватно и зато што су, као и већина режимских функционера бивших и садашњих. комунистички синови и унуци! Ја са таквима не могу да будем. То не дозвољава проливена крв мојих и крв ваших мртвих.

Уколико су потребна појашњења, стојим на располагању.

Молим да се утиче и уради следеће:

1. Под хитно сазвати састанак војводе Славка Алексића јединог војводе кога признаје РП и председника Срђана Срећковића и чланова председништва РП, ради дефинитивног договора и решавања текућих питања и будуће координације рада.

2. Донети јасну одлуку ко је стуб и легални носилац Равногорске идеје и кога признају наша Емиграција и Црква.

3. Разоткривање и јавно етикетирање непријатељских и убачених елемената на сваком нивоу.

4. Разбијање и елиминисање свих група и групација који се представљају као четници, а раде противу интереса народа, Краља, Отаџбине и Равногорске идеје.

5. Укључивање у Покрет свих виђенијих људи како у Емиграцији тако и у Отаџбини.

6. Наставити даљу борбу.


ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ, СА ВЕРОМ У БОГА; СЛОБОДА ИЛИ СМРТ


братски,

др Милош Лојовић,
ВД. председник северне области и потпредседник РП.









*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra,
please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


***** 

No comments:

Post a Comment