Friday, June 22, 2012

Predstavljena knjiga o Draži Mihailoviću - „Draža - Smrt duža od života“ / "Novosti" June 22, 2012


Novosti
V. N.
22. jun 2012. 20:57
June 22, 2012

Knjiga Pere Simića „Draža - Smrt duža od života“ predstavljena je u Beogradu u prisustvu autora, akademika Matije Bećkovića i urednika Petra Arbutine


Pero Simić i Matija Bećković

KNJIGA Pere Simića „Draža - Smrt duža od života
predstavljena je u knjižari „Glasnik“ u Beogradu u prisustvu autora, akademika Matije Bećkovića i urednika Petra Arbutine. Bećković je u svojoj besedi poredio životne priče Josipa Broza Tita i Mihailovića i ocenio da su njihovi životi i sudbine isprepletani.

- Jedan je bio maršal - titula za koju se do tada u srpskoj vojsci nije znalo, a drugi general koji se celoga života borio za Srbiju. Jedan je bio „heroj“ za koji se i dalje vezuju nostalgična sećanja, dok je drugi bezgrobnik i mučenik koji i posmrtno strada - rekao je Bećković.

Autor ove biografije smatra da su o Mihailoviću do sada pisane crno-bele knjige, mahom crne, a da je on pokušao da krene težim putem i ne prećuti niti skriva istorijske činjenice.

- Pokušao sam da otkrijem što više novih činjenica kako bi čitaoci sami sudili - rekao je Pero Simić.

U knjizi se prvi put objavljuju neki dokumenti, depeše tajnih službi, Titovi dokumenti... a „u paketu“ sa njom dobija se i tonski zapis sa suđenja Mihailoviću.


http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:385380-Predstavljena-knjiga-o-Drazi-Mihailovicu


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment