Friday, September 10, 2010

СНО (Српска народна одбрана у Америци) о отварању досијеа о ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића



Истину на народно видело

Српска народна одбрана у Америци даје пуну подршку предлогу да се по хитном поступку у Народној Скупштини Србије усвоји Закон о отварању тајних досијеа. Тиме би се спречила даља манипулација историјским чињеницама, а самим тим пружио допринос рехабилитацији жртава комунистичког режима.

Доношење овог закона требало би да допринесе откривању истине о мрачним догађајима из новије српске прошлости и о њиховим актерима. Тиме бисмо умањили опасност да нам се у будућности таква мучна искуства понове. Држимо да је ово важно национално и државотворно питање и да је неопходно његово што скорије решавање. По овом питању не сме бити власти и опозиције, јер је реч о националном интересу изнад партија и идеологија.

Надајући се скором сазнавању истине о гробу ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића, уздамо се у српске посланике и носиоце власти у Србији да ће се по хитном поступку Закон о отварању тајних досијеа наћи на скупштинском дневном реду и да ће бити усвојен. Само тако ће Србија да се искрено суочи са својом прошлошћу и крене напред у бољу будућност, неоптерећена комунистичком идеологијом и бољшевичким наслеђем.

У име Српске народне одбране у Америци,

Славко Пановић,
председник

У Чикагу, 6. септембра 2010.г




http://www.snd-us.com/index.php?option=com_content&view=article&id=152:2010-09-06-19-54-33&catid=17:dosije-draza-mihajlovic&Itemid=58


*****

If you would like to get in touch with  me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment