Thursday, March 01, 2012

Њ.К.В. ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР ИЗРАЗИО ЗАХВАЛНОСТ ЊЕГОВОЈ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХУ СРПСКОМ ИРИНЕЈУ И СВЕТОМ СИНОДУ НА ПОДРШЦИ ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ПРЕНОС ПОСМРТНИХ ОСТАТАКА ЧЛАНОВА КРАЉЕВСКЕ ПОРОДИЦЕ САХРАЊЕНИХ У ИНОСТРАНСТВУ

Црква Светог Ђорђа на Опленцу у Тополи, Србија
Foto: Goran Anđelić 2009

Београд, 29. фебруар 2012. - Њ.К.В. Престолонаследник Александар II изразио је захвалност Његовој Светости Патријарху српском Г. Иринеју и Светом Архијерејском Синоду Српске Православне Цркве за подршку његовој иницијативи да се посмртни остаци свих чланова Краљевског дома Карађорђевића, сахрањених у иностранству, пренесу у домовину и сахране у крипти цркве Светог Ђорђа на Опленцу.

„Ова одлука ме охрабрује да верујем да ће једна огромна историјска неправда коначно бити исправљена“, навео је Престолонаследник у своме писму. Њ.К.В. Престолонаследник Александар II обавестио је и Њ.Е. г-дина Бориса Тадића, председника Србије и Њ.Е. др Мирка Цветковића, предсеника Владе о подршци Српске Православне Цркве и још једном их замолио да се и држава Србија укључи у организацију преноса посмртних остатака Њ.В. Краљице Марије, Њ.В. Краља Петра II, Њ.В. Краљице Александре, Њ.К.В. Краљевића Андреја, Њ.К.В. Кнеза Павла, Њ.К.В. Кнегиње Олге и Њ.К.В. Кнеза Николе како би се ова церемонија обавила уз највише државне почасти.





*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment