Friday, March 23, 2012

Svedočio istoričar Slobodan Marković / "BETA" March 23, 2012

www.BETA.rs
March 23, 2012

Istoričar Slobodan Marković

BEOGRAD, 23. marta 2012. (Beta) - U postupku rehabilitacije komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljuba Mihailovića u petak je pred Višim sudom u Beogradu svedočio istoričar Slobodan Marković,a proces će biti nastavljen 11. maja, kada će biti utvrdjene razlike izmedju stenografskih i audio zapisa sa sudjenja Mihailoviću 1946. godine.

U nastavku postupka biće saslušani članovi Komisije za tajne grobnice i Komisije za utvrdjivanja okolnosti stradanja Kosta Nikolići Bojan Dimitrijević.

Pravni zastupnik predlagača Zoran Živković rekao je novinarima nakon saslušanja da je postupak rehabilitacije pri kraju i da očekuje da konačna odluka uskoro bude doneta.

"Treba još da se preslušaju audio snimci sa sudjenja koji ukazuju na neverodostojnost zapisnika i stenografskih zabeležaka i možda, ako Sud nadje za potrebno, da sasluša neke od svedoka, ali mislim da je postupak pri kraju", kazao je Živković.

Kako je naveo, Slobodan Marković je na ročištu govorio o nedostacima na koje je ukazivao i pravni tim predlagača zahteva za rehabilitaciju i koji dokazuju da je sudjenje Mihailoviću bilo nepravično.

"Slobodan Marković je to potkrepio dokazima, dokumentacijom ičinjenicama", kazao je Živković.

Živković je rekao da je oglas kojim se pozivaju svedoci koji nešto znaju o Mihailoviću objavljen pre nedelju dana i da se za sada niko nije javio.

Ispred Viseg suda u Beogradu gde se vodi postupak rehabilitacije Dragoljuba Mihailovića okupilo se nekoliko desetina gradjana koji protestuju zbog moguće rehabilitacije.



http://www.beta.rs/default.asp?tip=article&kategorija=vestidana&ida=2672337&id=&ime=


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment