Tuesday, March 20, 2012

VIDEO Srpski povjesničar na HTV-u ŠOKIRAO izjavama: Hrvati su primitivci, a Vukovar je srpski grad! / "JutarnjiLIST" March 20, 2012

JutarnjiLIST
Autor:Portal Jutarnji.hr
March 20, 2012

ZAGREB - Prvo morate raščistiti s hrvatskim primitivizmom, a onda možemo razogovarati o znanosti i Drugom svjetskom ratu - rekao je u HTV-ovoj emisiji Petra Vlahova "In Medias Res" srpski povjesničar Jovan Pein. Ta se teza provlačila kroz cijelu emisiju kojoj je tema bila aktualni sudski postupak u Srbiji koji za cilj ima rehabilitaciju četničkog pokreta i četničkog vođe Draže Mihailovića.

Nije baš najjasnije zašto je Pein pozvan da iznosi svoje stavove u ovakvoj emisiji i na ovu temu. On je bivši direktor Arhiva Srbije, ali je s tog mjesta smijenjen još 2002. godine, piše Večernji list. Svoje je kontroverzne stavove mirno iznosio iz beogradskog studija.

- Vukovar je bio srpski grad, a Hrvati uzimaju sve tuđe - rekao je Pein te je dodao kako su Hrvati prisvojili i Tomislavovu krstionicu. Prema njegovu mišljenju ona zapravo pripada Italiji.

Katoličke je svećenike optužio da su za ustaše počinili ratne zločine, a za četnike je rekao kako "nikada nisu činili nikakve zločine".

Gosti u studiji počeli su se zgražati zbog ovakvih izjava, no to Peina nije spriječilo da hrvatskim građanima još poruči "da pogledaju dokud je bila Srbija, a dokud Hrvatska" te da "Hrvati danas govore srpskim jezikom".




http://youtu.be/SmbqEDyZst8


http://www.jutarnji.hr/srpski-povjesnicar-u-htv-ovoj-emisiji--hrvati-su-primitivci--a-vukovar-je-srpski/1015770/


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment