Saturday, March 24, 2012

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić: Srbija nema čega da se stidi / "Tanjug" March 24, 2012

Tanjug.rs
24.03.2012 15:06
March 24, 2012

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić

BANJA LUKA - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da Srbija nema čega da se stidi, jer je istorijska činjenica da je srpski narod podneo jednu od najvećih žrtava u borbi protiv fašizma.

Upitan da prokomentariše proces za rehabilitaciju komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljuba Draže Mihailovića ministar je ukazao da je nesporna istorijska činjenica da je srpski narod podneo jednu od najvećih žrtava u borbi protiv fašističkih agresora i marionetskih režima koji su ih podržavali.

"Srbija nema čega da se stidi u tom periodu istorije", kazao je Jeremić novinarima u Banjaluci posle razgovora sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom dodavši da u Srbiji nije običaj da političari komentarišu sudske procese.

Pred Višim sudom u Beogradu juče je nastavljen postupak za rehabilitaciju generala Dragoljuba Draže Mihailovića, a predsednik Državne komisije za tajne grobnice streljanih posle Drugog svetskog rata prof. dr Slobodan Marković izneo je tvrdnju da prema dokumantaciji, nema dokaza da je Mihailović na bilo koji način i u bilo koje vreme sarađivao s Nemcima.


http://www.tanjug.rs/novosti/36706/jeremic--srbija-nema-cega-da-se-stidi.htm

*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment