Monday, July 11, 2011

Парастос генералу Дражи Михаиловићу - 16. јула 2011. године у 11 часова у Вазнесењској цркви (Адмирала Гепрата бр. 19)



Протекло је седам година од како је скупштина Србије усвајањем „Измена и допуна закона о правима бораца, ратних инвалида и чланова њихових породица“ извршила изједначавање права припадника оба антифашистичка покрета на тлу Србије у време Другог светског рата.

Без обзира што је истина о улози Југословенске војске у отаџбини и Равногорског покрета позната у научним круговима та слика се у широкој јавности Србије још увек сагледава у светлу идеолошких подела из претходних деценија.

Српски либерални савет не би желео да прејудицира одлуку правосудних органа у поступку рехабилитације генерала Михаиловића као појединца и команданта Југословенске војске у отаџбини. Ипак, сматрамо да је неспорна чињеница да се генерал борио за Србију у четири рата и у сваком од њих стекао и ране и одликовања даје за право да датум његове мученичке смрти обележимо пригодним парастосом. Ово тим пре, јер сва наша сазнања указују да је генерал Михаиловић био искрени верник и да је свој животни пут прихватио као стазу страдања, храбро носећи властити крст све до трагичног краја 17. јула 1946. године када је после монтираног процеса погубљен.

Овим путем позивамо све поштоваоце српских ратничких традиција, све поштоваоце Југословенске војске у отаџбини и Равногорског покрета, све потомке генералових бораца и све оне којима је превазилажење свих поделе у телу српског народа на души да нам се придруже дана 16. јула 2011. године у 11 часова у Вазнесењској цркви (Адмирала Гепрата бр. 19) на парастосу генералу Драгољубу – Дражи Михаиловићу.


Српски Либерални Савет


http://www.infomreza.com/srbija/parastos-generalu-drazi-mihailovicu/#axzz1RoLAgbyQ


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment