Friday, July 22, 2011

Саопштење Војислава Михаиловића / Београд, 17. јули 2011.

Vojislav Mihailovich


Јучерашње синхронизовано објављивање две информације, које су се појавиле у овдашњим медијима, обавестиле су српску јавност да ће се у недељу, 17. јула у Београду, у више храмова, служити парастос ђенералу Драгољубу Дражи Михаиловићу, првом герилцу у окупраној Европи. Пре ове најаве уследило је, међутим, саопштење да се обуставља ексхумација његових посмртних остатака започета на Ади Циганлији.

Шта то практично значи?

Ако постоји искрена жеља да се нешто племенито уради зашто се то онда прекида и „оставља бољим временима“? Те наговештава тек септембар као могући рок за наставак даљих истраживања?

Државно-институционални приступ овом људском, Божјем и цивилизацијском aпелу игнорисао је чак и налог Вишег тужилаштва у Београду, које је још пре 20-так дана наложило даља ископавања.

Ко има право да одлаже званичне одлуке чак и највиших тужилачких инстанци у овој држави?

Ко онда и где, за време обуставе ископавања, и с кавом сигурношћу, чува до сада откривене земне остатке не само мога деде, већ и дестина хиљада невиних жртава комунистичког терора, чије су кости расуте широм Србије?

А побијени су без суда и пресуде, углавном само зато што су се борили под знамењима антифашизма и антинацизма, високо дижући заставу слободе, непокорности и патриотизма.

Цела Србија је једна велика неопојана гробница, на којој њени данашњи властодршци богохулном обманом воде потомство у обећани рај и благостање!

Тим нечовечним чином поново се убијају већ убијене, невине жртве!

Тако се, господо, не иде нигде, тако се отварају старе ране и замећу нове поделе и распре, од којих нам прете не само нове националне несреће, већ и могућа међусобна сатирања.

Из Државне комисије саопштавају да је неопходно узимање ДНК аналаизе у случају откривања Дражиног гроба. Па шта сте радили до сада ако се зна да је та процедура данас крајње поједностављена и да кратко траје?

Зашто од живих потомака ђенерала Михаиловића ни до данас није тражен узорак ДНК, како би се могла направити упоредна анализа и потврдити, или одбацити, сумње да су Ђенералови посмртни остаци баш на том месту, на коме се наводно траже.

Ако већ сада Државна комисија наговештава да би даље ископавање могао обавити МУП Србије, да ли то сугерише да је Комисија обавила свој задатак, за који јој је држава поверила мандат, и да се повлачи из целе ове процедуре?

Или можда себе незванично оглашава исувишном и некомпетентном?

Питања је много, а званичних одговора мало.

Највише је,ипак, сумњи.

Крајње је дегутантно да ја као потомак ђенерала Михаиловића пред нашом и светском јавношћу доказујем своју заинтересованост и преданост у жељи да се открије његов гроб, а његови мученички земни остаци сахране по свим хришћанским обичајима и православним обредима.

Право је сваког људског бића да има свој белег на овој земљи. Али после свега падам у непријатну сумњу да још политички циљеви једне тоталитарне идеологије и њени маркетиншки трикови стоје у позадини још једног скрнављења Драже Михаиловића.

Неугасла звезда Чича Дражина одавно је на оним висинама са којих је нико не може скинути.

А понајмање ви.

Зато, ако имате намеру да га, и после 65 година, кријете под земљом, како би сте потамнили његову славу на небу Србије, онда нека вам служи на част!

А делу српског народа на жалост и вечну срамоту!

Нека је вечна слава и хвала бесмртном ђенералу Драгољубу Дражи Михаиловићу!


Београд, 17. јули 2011.
Војислав Михаиловић
Унук ђенерала Драгољуба Михаиловића


http://www.ravnogorskipokret.com/index.php?option=com_content&view=article&id=147:2011-07-19-13-30-57&catid=1:novo

*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****

No comments:

Post a Comment