Wednesday, July 06, 2011

Aнтифашизам се мора неговати, проучавати и преносити на млађе генерације


Јул 6, 2011

У овој ствари се морамо сложити са СУБНОР-ом, антифашизам се мора неговати, проучавати и преносити на млађе генерације. Уколико то не будемо чинили фашизам, али и друге тоталитарне идеологије, поново ће нам закуцати на врата.

На парламентарним изборима 1935. године Љотићев покрет „Збор“ освојио је 27.705 или 0,89% гласова а три године касније 30.734 или 1,01% гласова. Објективно гледано то су били једини поборници фашистичке идеологије у Србији. Због недовољног броја гласова нису имали представнике у парламенту. У Србији фашизам никада није пустио корена, нажалост друге тоталитане идеологије јесу.

Остатак српског народа био је антифашистички. Нажалост, данас наши пријатељи из СУБНОР-а сматрају да они једини имају „тапију“ на антифашизам и поново покушавају да 7. Јул васкрсну као државни празник. Њихов 7.Јул није, и не може бити, синоним почетка антифашистичке борбе и отпора окупатору. Да је то жеља предлагача као дан почетка отпора био би изабран 31.август 1941. године, дан када су устаничке снаге под командом потпуковника Мисите ослободиле Лозницу, а Европа по први пут видела колону немачких заробљеника. Седми јул је био, а и сада је, у главама неких празник комунистичке партије, дан када је она отпочела свој поход на власт који је успешно, уз помоћ совјетских тенкова, реализовала три године касније. Уколико је мучко убиство два српска жандарма за некога разлог за славље, нека им је просто. Демократска Србија у томе треба да препозна само закашњели рефлекс оних који су своје уске партијске интереса годинама поистовећивали са интересима српског народа.

Српски либерални савет сматра да би изабрати 7.јул као „дан устанка“ значило одабрати дан почетка грађанског рата, дан када су идеологијом острашћени Срби пуцали у своју браћу, која су стицајем околности радила свој, несрећни, посао у окупираној Србији. Само одлучним отпором тим настојањима можемо предупредити да и сутра неки идеологијом остражћени Србин не дигне руку на свог брата проглашавајући га издајником.


Српски либерални савет


Идеје социјалне правде, братства и једнакости ће трајати вечно. За њих су се бориле генерације људи широм планете па и Срба. Ипак је чудно да само у Србији, коју воде партије из „социјалистичке интернационале“, нико не баштини традиције предратних социјалиста Живка Топаловића већ само оне бољшевичке Јосипа Броза. И данас, кад је тоталитаризам па и онај у комунистичком лику дефинитивно напуштен, само се још у Србију диче комунистичким антифашизмом а негирају до фанатизма онај национални, Српски, антифашизам.



*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment