Thursday, July 21, 2011

Iskopane kosti nisu Dražine / Novosti July 21, 2011


*****

Vecernje Novosti
V. C. S.
21. jul 2011. 20:57
July 21, 2011 

Gotovi prvi rezultati probnog iskopavanja na Adi ciganliji - nađene kosti su životinjskog porekla. Tim antrologa, arheologa i sudskih lekara počinje ekshumaciju u avgustu



KOSTI koje su članovi državne komisije pronašli prošlog meseca na Adi ciganliji, životinjskog su porekla, potvrdila je za „Novosti“ prof. dr Marija Đurić iz Anatomskog instituta Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Prema njenim rečima, analiza kostiju koja je rađena u Laboratoriji za antropologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, trajala je kratko, svega dan-dva. Odmah je utvrđeno da nisu mogle pripadati Draži Mihailoviću, kao što je bilo indicija, jer - nisu ljudske!

- Istražni sudija Dragan Pantelić angažovao je Institut za sudsku medicinu da izvrši ekshumaciju na Adi ciganliji, a šef celog posla je Slobodan Nikolić. On me je izabrao da rukovodim terenskim delom. Formirali smo ekipu od antropologa, arheologa i sudskih lekara, koja će, u avgustu, početi ozbiljna iskopavanja - kaže Marija Đurić.

Ona potvrđuje da je u Laboratoriji pohranjen i ostali materijal nađen u junu kod ružičnjaka na Adi:

- Ispostavilo se da ništa od onoga što je otkriveno ne može ukazivati na to da je otkrivena bilo čija grobnica. To, naravno, ne znači još ništa, jer može da se desi da je kopano plitko i da tim stručnjaka nađe grobnicu mnogo dublje. A, može da se desi i da je ona izmeštena.

O rezultatima ispitivanja obavešten je i sudija Pantelić.

- Mi i nismo imali zadatak da nađemo posmrtne ostatke, već da proverimo da li su tačni nalazi do kojih je došla Komisija za otkrivanje istine o Draži Mihailoviću - komentariše najnovije antropološko otkriće istoričar Srđan Cvetković iz Komisije za otkrivanje tajnih grobnica.

Cvetković dodaje i da je gospođa Đurović, kada je preuzimala ostatke, odmah jedan deo odbacila kao sumnjiv, ali je za jedan i sama pomislila da su ljudski ostaci.


http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:338879-Iskopane-kosti-nisu-Drazine

*****

If you would like to get in touch with me, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****

No comments:

Post a Comment