Wednesday, July 13, 2011

ПРЕДСЕДНИШТВО РАВНОГОРСКОГ ПОКРЕТА ПОЗИВА НА 65-ти ЧИЧИН ПАРАСТОС 17.07.2011 год. у Београду / July 17, 2011 in Belgrade


*****


Топола 10.07.2011 год Председништво Равногорског покрета још једном позива све равногорце, симпатизере лика и дела Ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића да у што већем броју и достојанствено се уз Божији благослов окупимо у Саборној Цркви на парастосу и помену Ђенералу Дражи Михаиловићу и саборцима а парастос и помен ће бити служен после Архијерејске литургије (10:30 часова) 17.07.2011 год. у Београду у организацији породице Михаиловић, Равногорског покрета, КЈВу О-и и свештенства СПЦ.

Поред наше браће из целе нам Србије, Црне Горе и отаџбине Српске најављене су и делегације из Емиграције а недавно су и потврдили долазак у Београд. За све којима су потребне додатне информације могу се обратити председнику О.О Београд Драгољубу Дражи Смиљанић на тел. 069/112-41-53 који је именован за координатора за организацију 65-ог парастоса у Београду од стране председника организационог одбора Предрага Богићевић. Напомињемо да после 65-ог парастоса и помена Ђенералу Дражи Михаиловићу биће одржана и конференција за штампу на коју позивамо све медије а после конференције за штаму организована је колективна посета Двору Карађорђевић.

На председништву Равногорског покрета изнете су и активности организационог одбора Р.П и О.О Ивањица где се организује парастос и освештавање споменика Ђенерала Драже Михаиловића у Чичиној родној Ивањици на тргу Ђенерала Драже Михаиловића а освештавање споменика је после Богослужења литургије ( у 09:30часова ) а само Божија воља и Божији благослов који Ђенерал Дража Михаиловић и заслужује да се тог дана служи парастос и помен и у Вишеграду – Дражевини у Цркви Св. Николе у месту где је Ђенерал Дража ухапшен од стране комунистичких безбожника и србомрзаца.

Парастос ће се служити и у Цркви у Пајазитову месту између Тополе и Крагујевца, што је већ и традиционално јел је ту служен први парастос Ђенералу Дражи Михаиловићу у организацији Равногорског покрета, као и у многим црквама широм Отаџбине Србије и Емиграције.

Желимо да упознамо Србску јавност, нашу браћу равногорце и монархисте да је подигнут први споменик жртвама комунистичког терора у Књажевцу. Откривање и освештавање споменика одржаће се 13.08.2011 у 12часова у код места Црвење у организацији Равногорског покрета, Сабора Монархиста Србије и О.О Књажевац па позивамо браћу равногорце, монархисте и сву добронамерну браћу да тај дан дођу у Књажевац да се поколнимо и упалимо свеће жртвама које комунисти свирепо побише, чији земни остаци почивају по јамама и вртачама широм Србије.


РАВНА ГОРА ПОБЕДИТИ МОРА

С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ

ЖИВ ЈЕ ЧИЧА УМРО НИЈЕ ДОК ЈЕ СРБА И СРБИЈЕ



Одбор за маркетинг Равногорског покрета





*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra,
please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment