Saturday, July 16, 2011

Београд, 16. јул 2011 - ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 65 ГОДИНА О УБИСТВА ГЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА


*****

Александр Чотрић

Београд, 16. јул - Поводом 65. година од убиства команданта Југословенске војске у отаџбини и министра војног Драгољуба Драже Михаиловића, председник Републичке асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета и народни посланик Александар Чотрић и потпредседник СПО и народни посланик Александар Југовић положиће у недељу, 17. јула у 12 часова цвеће на месту генераловог погубљења, на београдској Ади код недавно постављеног крста.

Представници Асоцијације и СПО обратиће се том приликом грађанима и представницима медија и образложити иницијативу да се 17. јул прогласи Даном сећања на жртве комунистичког терора и да се на Ади изгради меморијални центар посвећен генералу Михаиловићу и припадницима Равногорског покрета и ЈВуО. Они ће упутити и захтев да се уклоне блокаде у поступку судске рехабилитације генерала Михаиловића и да се мост на Ади назове по команданту Равногорског покрета.


СРПСКИ ПОКРЕТ ОБНОВЕ
И РЕПУБЛИЧКА АСОЦИЈАЦИЈА ЗА НЕГОВАЊЕ ТЕКОВИНА РАВНОГОРСКОГ ПОКРЕТА



*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****

1 comment:

  1. Neka je večna slava Đeneralu Dragoljubu-Draži Mihailoviću i svim borcima JVuO koji su položili svoje živote za Kralja i Otadžbinu!

    ReplyDelete