Thursday, July 28, 2011

...да се омогући повратак, у Србију, посмртних остатака краљице Марије и краља Петра II



Влада србије је суочена са многобројним и веома сложеним задацима. Многи од њих су ван њене моци да их самостално реши. Управо због тога чудно је што се она питања која не захтевају компликовану процедуру и у надлежности су органа републике Србије не решавају.

Почетком марта месеца ове године Српски либерални савет се заједно са Удружењем политичких затвореника и жртвама комунистичког режима и Удружењем припадника југословенске војске у отаџбини обратио државним органима са захтевом да се омогући повратак, у Србију, посмртних остатака краљице Марије и краља Петра II.

Уместо да предузме потребне кораке или нас удостоји одговора влада Србије се поново оглушила о нашу иницијативу. Својом неспремношћу да ради оно што је у њеној надлежности влада је поново показала да није кадра да решава ни најбаналније проблеме и да реагује само на притиске.

Због тога ћемо наставити са обавештавањем јавности и подсећањем институција на њихове оабвезе, са надом да ће великани српске историје и чланови дома Карађорђевића, кад већ за живота нису имали статус који им по заслугама припада, макар остварити право на достојно место починка њихових посмртних остатака.



Српски либерални савет
July 28, 2011


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment