Thursday, July 28, 2011

...да се омогући повратак, у Србију, посмртних остатака краљице Марије и краља Петра IIВлада србије је суочена са многобројним и веома сложеним задацима. Многи од њих су ван њене моци да их самостално реши. Управо због тога чудно је што се она питања која не захтевају компликовану процедуру и у надлежности су органа републике Србије не решавају.

Почетком марта месеца ове године Српски либерални савет се заједно са Удружењем политичких затвореника и жртвама комунистичког режима и Удружењем припадника југословенске војске у отаџбини обратио државним органима са захтевом да се омогући повратак, у Србију, посмртних остатака краљице Марије и краља Петра II.

Уместо да предузме потребне кораке или нас удостоји одговора влада Србије се поново оглушила о нашу иницијативу. Својом неспремношћу да ради оно што је у њеној надлежности влада је поново показала да није кадра да решава ни најбаналније проблеме и да реагује само на притиске.

Због тога ћемо наставити са обавештавањем јавности и подсећањем институција на њихове оабвезе, са надом да ће великани српске историје и чланови дома Карађорђевића, кад већ за живота нису имали статус који им по заслугама припада, макар остварити право на достојно место починка њихових посмртних остатака.Српски либерални савет
July 28, 2011


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment