Sunday, July 03, 2011

Нови атак комунистичко фашистичке власти на Равногорски покрет

Srdjan Sreckovic

СЕЛЕКТИВА ПРИНУДНА НАПЛАТА ДРЖАВЕ-СЕЛЕКТИВНА ПРАВДА

Поред свих притисака и непријатности које Равногорски покрет и његови функционери преживљавају и трпе последњих дана, a нови ударац по директиви власти је заплена, тј. отимање два уметничка дела од председника Равногорског покрета Срђана Срећковића, од стране Mинистарства финансија - Пореске управе Републике Србије, све то на име дуга који са свим каматама износи 186.000 динара, а да решења о утврђивању обавеза није ни лично ни примио, а тиче се обавеза пензијско инвалидско здравственог осигурања које господин Срећковић дугује за себе самог. Обзиром да у моменту уништавања фирме са стране државе није имао ни једно запослено лице, политички мотив се за овај атак јасно види из чињенице да држава толерише своје “љубимце“ који за ПИО дугују према својим радницима по неколико милиона евра. У тим случајевима држава не предузима ништа.

Све ово почиње од прошле године након обраћања председника Срђана Срећковић након парастоса Краљу Петру I и Александру I испред споменика у Париз XVI, где је председник Србима и нашим француским пријатељима изнео објективне проблеме и стварну ситуацију у нашој држави, након чега су по директиви брозове удбе блокирани сви пословни рачуни, узурпирана сретства агенције за промет некретнина и маркетинг “Монарх“ чији је власник и директор био Срђан Срећковић. Од тог момента је породица Срећковић. собзиром да је супруга Маријана на евиденцији националне службе за запошљавање и да имају двоје мале деце, остала без основних прихода и сретстава за живот и права на здраствено осигурање и лечење.

Да напоменемо да је вредност од “отетих“ уметничких слика по процени судских вештака већа од 10.000 евра, а њу превазилази културно – историјско – емотивна вредност ако узмемо у обзир да је портрет протонамесника Живојина Јовичића дело познатог сликара и иконописца ДИМИТРИЈА ПОСНИКОВИЋА из 19 века која је поклон породици од ЊКВ Краља Петра I што сведочи посвета и својеручни потпис ЊКВ-а. А друга слика рад такође великог српског сликара Николе Граовца је поклон малој Николији за први рођендан која је купљена од новца које је дете добило “на колевку“ и за крштење. Питамо се који је следећи потез окрутне и диктаторске власти, да ли ће можда уследити одузимање непокретне имовине и грађанских права као што су то њихови очеви и дедови радили после 1945.године. Опширније ћемо вас обавестити 02.07.2011.године. из интервјуа са председником Равногорског покрета Срђаном Срећковић који данас због новог напада и понижења није у стањуа да одговри на питање новинара.



Одбор за маркетинг Равногорског покрета




http://www.ravnogorskipokret.com/index.php?option=com_content&view=article&id=137:2011-07-02-02-23-22&catid=1:novo



*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment