Friday, June 10, 2011

ТИ ГРОБОВИ НИСУ РАКЕ - У суботу 11. јуна 2011 православни хришћани ће изаћи на гробља и паљењем свећа сетити се својих најмилијих који више нису међу њима. / Можда је баш ово прилика да се присетимо оних којима је ускраћено право на гроб.



ТИ ГРОБОВИ НИСУ РАКЕ

У суботу 11. јуна 2011 православни хришћани ће изаћи на гробља и паљењем свећа сетити се својих најмилијих који више нису међу њима. Са пуном вером у вечни живот посетићемо места на којима почивају земни остаци оних који су своју душу предали Господу.

Можда је баш ово прилика да се присетимо оних којима је ускраћено право на гроб: јунацима положеним у „Плаву гробницу“, стотинама хиљада жртава усташког режима, жртвама нацистичких одмазди, посебно Јевреја, безгробе војске генерала Михаиловића, хиљадама оних који су након „ослобођења“ погубљени из идеолошких и политичких разлога и чије су кости расуте широм Србије. Приносећи ову малу жртву, палећи свећу, сетимо се и оних на чији гроб никада и нико неће изаћи. За њих не можемо учинити ништа друго до сећања на њих. Њихова душа је већ одговарала за овоземаљске грехе и не постоји разлог да се ускрати сазнање о месту на којима се њихово тело вратило земљи из које је и настало.

Србија нема превише великана па да их расипа по свету. Српски либерални савет се годинама залаже да се у Србију пренесу посмртни остаци Слободана Јовановића, најумнијег Србина страдалног двадесетог века , јединог Србина који је стигао да буде и ректор универзитета, председник Српске академије наука и председник владе а да ипак заврши осуђен и прогнан. Српски либерални савет сматра да су се стекли услови да се у Србију пренесу и посмртни остаци Краљице Марије и краља Петра II. Наравно уколико сматрамо да је престала важност одлуке заседања тзв. АВНОЈ-а у Јајцу 1943. године којом је краљу Петру II забрањен повратак у земљу.

Да ли ће Србија поново бити монархија одлучиће српски народ. Али постављати питање, да ли сваки покојник заслужује свој гроб у својој земљи и међу својим рођацима, неспојиво је са цивилизацијским достигнућима двадесетпрвог века.

Српског и југословенског Краља чека место на Опленцу. Зато господо политичари, пре него што у Србију доведете „стране инвеститоре“, скупе аутомобиле и „чисте технологије“ , доведите оно што је српско, традицију и веру и поштовање за оне који су све дали за српство и Србију а којима је она ускратила и право да у њој почивају.


Драган Крсмановић

Српски либерални савет


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****

No comments:

Post a Comment