Thursday, June 09, 2011

Правда за жртве комунистичких злочина

*****


Пише: Српски либерални савет 

http://www.vidovdan.org/

June 6, 2011  




„Државна комисија за тајне гробнице убијених после 12.септембра 1944.“ је објавила годишњи извештај за 2010. годину а њен рад је настављен и у овој години. До сада евидентирани подаци говоре о томе да је у данима након „ослобођења“ у Србији, обично без судског поступка, погубљено преко 23.000 лица.

Основано се може претпоставити да је број погубљених далеко већи и да би он, без припадника немачке националне мањине, могао прећи 40.000.

Српски либеални савет је и до сада покретао иницијативе да се осветле „мрачне тачке“ наше историје и да се попут већ реализоване рехабилитације Слободана Јовановића или оне која је у току за генерала Михаиловића исправе неправде учињене у прошлости. Српски ливерални савет и у овом случају сматра да утврђене чињенице не остављају простора за претпоставке да ли су грађани Србије били изложени масовном и организованом злочину који је из идеолошких и политичких разлога починила Комунистичка партија и њена специјална полиција у лику „Одељења за заштиту народа“.

Због тога поздрављамо покретања кривичне пријаве против Н.Н. лица коју ће поднети адвокатска канцеларија Живановић и адвокат Гојко Лазаров а ради утврђивања одговорности за злочине учињене од јесени 1944. године.

Јер као што је опуномоћеник 47.дивизије написао 15.новембра 1944. године: „Да би испунили задатке постављене од нашег народа и наше Партије морамо својски прионути на рад и постати мајстори свог посла. Један од најглавнијих задатака уопште, данас је уништење домаће реакције – издајника – њихово истребљење из самог корена и давање власти народу...“ Да би у Србији свака политика престала да себе сматра самим народом и одрекла се права да у име политике и народа чини злочине неопходно је не само пописати жртве већ и, где год је то могуће, утврдити ко су били налогодавци и извршиоци тих злочина.

Уколико Србија то не учини наша жеља за правдом биће само „пусти сан“ а кажњавање стварних или измишљених злочинаца из последњих година само политичка трговина и маркетинг.



 
http://www.vidovdan.org/index.php?option=com_content&view=article&id=14265:2011-06-06-09-56-14&catid=48:vesti
 
 
*****
 
If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com
 
*****

No comments:

Post a Comment