Tuesday, June 21, 2011

Српски либерални савет, као програмски наследник Српске либералне странке, наставиће да власт подсећа на њене обавезе а грађане који су били жртве тоталитарног режима и који су одлукама судова рехабилитовани позива да се јаве...

*****

СРПСКИ ЛИБЕРАЛНИ САЦЕТ
УЗУН-МИРКОВА 3а
11 000 БЕОГРАД
ТЕЛ: 062 120 90 36
MEIL: SLS_SEOBE@HOTMAIL.COM


Не допуштајући да власт своју спорост и недоследност приказује као суштински напредак и реформу правосуђа Српски либерални савет је преко овлашћене адвокатске канцеларије поднео захтев Министарству правде да се жртвама политички и идеолошки мотивисаног прогона обезбеди и адекватна материјална надокнада.

Закон о рехабилитацији усвојен је априла 2006. године и већ при његовом доношењу је констатовано да он не нуди целовита решења за рехабилитацију, јер осим формалног поништења пресуда, донетих из идеолошких и политичких разлога, он не нуди ни моралну ни материјалну сатисфакцију жртвама прогона. Још новембра 2008. године могли смо се упознати са постојањем „радне групе министарства правде за израду новог закона о рехабилитацији“ која је требало да понуди нова, овај пут целовита решења, која би обухватила и материјално обештећење, повратак одузете имовине, признавање времена у затвору у радни стаж...

Године пролазе, бивши осуђеници заувек одлазе а наше правосуђе се због политичке трговине и нагодби понаша као да се пред њим налази цела вечност.

Српски либерални савет, као програмски наследник Српске либералне странке, наставиће да власт подсећа на њене обавезе а грађане који су били жртве тоталитарног режима и који су одлукама судова рехабилитовани позива да се јаве на сајт СЛС или телефоном 062/1209-036 како би и њихови захтеви за правично обештећење били достављени надлежним органима.

Напомињемо да је СЛС прве захтеве преко овлашћене адвокатске канцеларије предала надлежнима ради решавања материјалне надокнаде политичким затвореницима.

Српски либерални савет
21 Jun 2011
Beograd

*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment