Sunday, June 26, 2011

Svedok: Pokušavaju da ometu istragu o Draži / Press Online June 25, 2011

*****

Press Online
V.M.
BEOGRAD 25. 06. 2011
June 25, 2011

Procedura - Policija rukovodi iskopavanjem

Ekshumaciju grobnice na Adi, gde su pronađeni ljudski ostaci za koje se veruje da pripadaju Draži Mihailoviću, sprovešće opštinska uprava policije Čukarica, koja je dobila nalog od Višeg suda, saznaje Press.



Nakon što je na lokaciji na Adi, gde je istraga utvrdila da je pogubljen Draža Mihailović, otkriveno da postoje ljudski ostaci, prema pisanju pojedinih medija pojavilo se i svedočenje jednog stražara u zatvoru na Adi koji je navodno tvrdio da je Draža posle pogubljenja isečen testerom. U komisiji su nam to demantovali, ističući da se radi o novom senzacionalizmu sa ciljem da se istraga ponovo skrene u nekom drugom pravcu.

Mihajlo Šaškijević, koji je u vreme pogubljenja bio zatvorenik na Adi i po čijem svedočenju je identifikovana lokacija grobnice, u izjavi za Press takođe kaže da je to izmišljotina.

- U izveštaju koji sam napisao pre mnogo godina sve piše, i po njemu su precizno pronašli mesto ubistva. Nije prvi put da se pojavi neko ko bulazni. Ako svedok i postoji, to što je rekao nije tačno - kaže Šaškijević.


V. M.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/166289/Svedok:+Poku%C5%A1avaju+da+ometu+istragu+o+Dra%C5%BEi.html


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment